piatok 31. mája 2013

štvrtok 23. mája 2013

Prišlo k nám divadlo...

Dňa 23.5.2013 k nám zavítalo neskutočne zaujímavé divadielko " Peťko a Zuzka".  Ponorili sme sa do príbehu, v ktorom sa neposlúchalo, odvrávalo, ale nakoniec sa našťastie všetko dobré skončilo. Rozhodli sme sa, že si z neho zoberieme ponaučenie a začneme poslúchať aj my... takže uvidíme  :)


piatok 17. mája 2013

Na tej našej Oravienke krásne je...

Dňa   17.5.2013 sme  sa vrátili do babičkovských čias a zaspievali sme si ľudové piesne, ktoré nás naučili naše mamičky.  Sprevádzali nás Anička a Jurko Jánošík, ktorí nám za naše piesne pripravili príjemné prekvapenie.



Deň matiek a deň otcov

Slovo MAMA, veď to viete, najkrajšie je v celom svete.
Slovo OCKO, veď to viete, najkrajšie je v celom svete.

Mamky a ockov deti privítali v materskej škole dňa 10.05.2013.




pondelok 6. mája 2013

ČO NÁS ČAKÁ V MESIACI MÁJ ?

                  


Spievaj že si, spievaj, spevavé stvorenie... 30.4.2013

  Bol pekný teplý slnečný podvečer. Na námestí pobehovali deti, zišli sa tu ockovia  s maminkami- celé rodiny, babky, dedkovia....každý,  kto sa chcel zabaviť a pozrieť sa na stavanie mája v ústredí obce. Prípravy zdobenia a stavania mája  spestrili svojím programom aj naši škôlkári. Vystúpili s pekným ľudovým pásmom, v ktorom nechýbali jarné vyzývanky, žartovné slová a rezké melódie piesní, ktorými umocnili atmosféru zábavného večera...




štvrtok 2. mája 2013

Štrngalky

Dňa 30.04. sa deti z margarétkovej triedy Radek a Mária zúčastnili nesúťažnej speváckej prehliadky ľudových piesní. V ľudových krojoch a s goralskými piesňami "Goroľ jek jo goroľ..." a "Nebede, nebede..."prezentovali materskú školu v Oravskom Veselom a bolo nám naozaj veselo :).



Máj, máj, máj zelený...

Za sprievodu tejto piesne a iných ľudových piesní sme pri materskej škole spolu s deťmi dňa 29.04. postavili  májku. Dievčatá ju vyzdobili stužkami a chlapci postavili. :)