pondelok 28. apríla 2014

Z poľovníckej kapsy

Dňa 25.4.2014  sme  privítali zaujímavú návštevu. Keďže naše lesy majú sviatok v mesiaci apríl, o tom aké sú dôležité a čo všetko v nich žije nám prišiel porozprávať ujo poľovník. Doniesol nám ukázať aj niekoľko najznámejších  zvierat a dokonca sme aj niektoré z nich  počuli, lebo ujo vedel tieto zvieratká aj napodobniť. Dozvedeli sme sa veľa zaujímavých informácií zo života  lesnej zveri a tešíme sa na ďalšiu zaujímavú návštevu, snáď o rok ... :)







štvrtok 24. apríla 2014






Ako sa Matesko oženil

Dnes k nám opäť zavítalo divadielko.  Mohli sme si ho pozrieť pod šírym nebíčkom, čo sa nám veľmi páčilo. Aj slniečku, lebo sa po celý čas na nás usmievalo.  Divadlo bolo o nezbednom čertovi, ktorý prišiel do sveta ľudí. So svojimi huncútstvami  po zabával veru každého, kto ho videl.  Až sa stalo, že sa zapáčil jednej švárnej dievčine, ktorá ho chcela za muža. Ale iba ako mládenca. Spolu s deťmi sa jej ho podarilo poľudštiť a už sa späť nemohol a ani nechcel vrátiť. Tak sa Matesko  oženil...

streda 9. apríla 2014

Jarné tvorivé dielne

Konečne k nám zavítala jar... všetko naokolo dostáva  jarné farby. A "rozjarieva" sa aj v našej materskej škole. Ako?  Cez šikovné rúčky škôlkárov, cez nápady pani učiteliek a rodičov, ktorí prišli medzi nás, aby s deťmi tvorili niečo pekné, jarné...Veď posúďte...šibalskí zajkovia, krehké maličké kuriatka, ovečky, maľované kraslice od výmyslu sveta....Je na čo sa pozerať.




streda 2. apríla 2014


"Kam Čiapočka, kamže,kam?"...

 I keď sa stretávame najmä s klasickou rozprávkou, veršovaná rozprávka ČERVENÁ  ČIAPOČKA je známa takmer každému. V škôlke nám ju zahrali a predniesli naše pani učiteľky. Veľmi radi sme si ju pripomenuli tak trochu netradične. Ktovie, nabudúce sa možno stretneme zas v inej rozprávke.




Rozprávky starých materí...

Každý si rád vypočuje svoju obľúbenú rozprávku. Niekomu ju číta mamička, babka, alebo aj pani učiteľka v škôlke. Tentokrát to bolo trochu inak. Do škôlky nám prišli prečítať rozprávky maminky. Veľmi sa nám to páčilo...