utorok 28. októbra 2014

Našim starkým z lásky...



V nedeľu dňa 26.10.2014 sme sa odhodlali zaspievať a zatancovať našim babičkám a dedkom. Dôvod bol jednoduchý. Máme ich radi a chceli sme ich ustarostené tváre potešiť, keďže je stále október - mesiac úcty k starším. Snáď sa nám aspoň trošku podarilo potešiť ich srdiečka :)

streda 22. októbra 2014

Október- mesiac úcty k starším

Matička Božia, Ty deťom dvakrát milá, počúvaj, čo Ti teraz rozpoviem.
Nechaj nám starkých, aby dlho žili, oni majú pre mňa času, koľko chcem... 
Aj my sme chceli stráviť kúsok zo svojho času s našimi starkými v domove dôchodcov. Pekným ľudovým pásmom a vyrobenými darčekmi sme im spríjemnili sviatočné dopoludnie.


 
 

Lesným náučným chodníčkom...

 Októbrová príroda je plná pestrých farieb...je čo obdivovať. I keď počasie sa s nami tak trochu zahráva, neodradilo nás od toho, aby sme sa vybrali na potulky naším  lesom. Pozorovali sme huby, ktoré sa ešte z posledných síl snažili vyrásť a ukázať vo svojej kráse, obdivovali sme vysokánske stromy, ktoré nás po ceste sprevádzali....a stretli sme tety, ktoré sa o náš les starajú. Ukázali nám, ako sa vysádzajú stromčeky...a my už vieme, prečo les tak veľmi potrebujeme.

piatok 17. októbra 2014

Jesenné variácie

V PIATOK 17.10.2014 SA V NAŠEJ MATERSKEJ ŠKOLE USKUTOČNILI TVORIVÉ DIELNE POD NÁZVOM 
" JESENNÉ VARIÁCIE".
DETI SPOLU S RODIČMI A PANI UČITEĽKAMI ZHOTOVOVALI RÔZNE VÝROBKY NA JESENNÚ VÝZDOBU.














štvrtok 9. októbra 2014

AHA DETI, ŠARKAN LETÍ

"Keď pani jeseň zavolá,
  vybehneme na polia.
 Piskot, výskot našich detí
 so šarkanom smelo letí."

Dňa 9.10. 2014 sme sa celá škôlka vybrali na futbalové ihrisko púšťať šarkanov, ktorých si deti zhotovili v triedach pod vedením pani učiteliek. Využili sme teplé a slnečné jesenné počasie na to, aby sme si pripomenuli ľudové hry so šarkanmi, pri ktorých sa deti zabavili a dosýta vybehali.