piatok 13. novembra 2015

Zdravé líčka detí :)

V piatok 13.11.2015 nás navštívila detská sestrička Monika, ktorá nám porozprávala, ako sa máme vyhýbať chorobám a boliestkam :) Zažili sme skutočnú preventívnu prehliadku, skontrolovala nám niektorým zrak, srdiečko, váhu, výšku...už vieme, že máme jesť veľa ovocia a zeleniny, nesmieme ho zabudnúť umyť, taktiež rúčky :) Ďakujeme Monika za cenné rady...


štvrtok 12. novembra 2015

Návšteva prvákov

Dňa 11.11.2015 sme navštívili našich kamarátov- prvákov v základnej škole. Predviedli nám , čo všetko už vedia a dovolili nám posadiť sa na ich miesta. Vyskúšali sme si, aký je to pocit, byť na chvíľku školákom. Zistili sme, že sa toho vôbec nemusíme báť a preto sa tešíme, že od septembra budeme naozajstní prváci.

streda 11. novembra 2015

4.november - Deň materských škôl na Slovensku.

V priebehu jedného mesiaca  sa od 5. októbra (deň prijatia Charty učiteľa, Medzinárodný deň učiteľov) do 4. novembra (deň založenia 1. opatrovne na Slovensku ) materské školy na Slovensku organizovali rôzne aktivity, ktoré zvýraznili význam, poslanie a dôležitosť materských škôl.
V našej materskej škole sa uskutočnili rôzne aktivity  smerujúce k deťom, k učiteľkám i k verejnosti.

                                             V kancelárii starostu obce Oravská Lesná.

                                                    Vystúpenie detí v Domove dôchodcov.

                                                 Ovocný a zeleninový deň.
                                                 Návšteva starostu v materskej škole.


piatok 6. novembra 2015

Lesným chodníčkom...      6.11. 2015

Využili sme slnečné jesenné dopoludnie a vybrali sme sa do prírody. Na krátky čas sa z nás stali turisti. Lesný chodníček nás doviedol na vysoký kopec. Odtiaľ sme mali vynikajúci výhľad do okolia. Všade navôkol sa jeseň pohrávala s pestrými  farbičkami.  Príjemne unavení sme sa  po dlhej prechádzke vrátili do škôlky, kde nás už čakal chutný obed.